6 Gouden tips

Een goochelaar boeken kan je veelal online doen. Via hun website bieden ze hun diensten aan. Een goochelaar met een mooie website wilt niet automatisch zeggen dat de goochelaar ook goed is.
Om u te helpen het kaf van het koren te scheiden willen wij u in dit artikel graag enkele tips geven. Zo mag u gerust zijn dat de goochelaar die u boekt niet zorgt voor een ontgoocheling.
Dit zijn 6 voorname punten waarop u een goochelaar kan inschatten:

Ervaring

Een goochelaar die nog niet voldoen ervaring heeft kan snel door de mand vallen voor een publiek. Meerdere jaren ervaring en minstens een dertig tal optredens zijn nodig om goed te kunnen omgaan met een publiek. Een filmpje maken in de huiskamer voor op Youtube te zetten is niet hetzelfde als optreden voor een live publiek.

Professionaliteit

Sommige hobbyisten of student willen graag een centje bijverdienen met enkele trucs die ze geleerd hebben. Goochelen is meer dan “een trucje” vertonen. Vlotte interactie met het publiek, een innemende persoonlijkheid van de artiest en een doordacht opgebouwd programma dat kan u verwachten van een professional.

Referenties

Kijk naar de klantenlijst van de goochelaar en lees ook wat anderen vertellen over hem. Enkele optredens voor grote bedrijven wil nog niets zeggen. Als u een lijst ziet van minstens 20 respectabele bedrijven is de kans groot dat het een goochelaar is die een waardevol programma brengt. Als je dan ook nog positieve feedback op zijn site of sociale media vindt (niet enkel van zijn vrouw en moeder ) dan ben je al aardig op weg in uw zoektocht naar de ideale goochelaar.

Vlotte boeking

Als u informatie of een offerte aanvraagt bij een goochelaar en u enkele dagen later nog niets ontvangen hebt. U hem vervolgens via de telefoon tracht te bereiken maar niet verder geraakt dan de voicemail. Dan moet de rode vlag opgaan! Beeld je maar in hoe moeilijk het zal worden voor concreet af te spreken of achteraf een factuur te bekomen voor uw boekhouding. Of als u hem tien minuten voor het optreden tracht te bereiken omdat hij nog niet aanwezig is…

Geschikt programma

Een goochelaar die bijvoorbeeld uitblinkt in het kindergoochelen wilt niet zeggen dat hij ook uitblinkt in close-up goochelen. Pas ook op voor de goochelaars die alles doen; kindergoochelen, ballonplooien, mentalisme, illusionisme, close-up goochelen, komisch goochelen, buikdansen, bedrijfsevenementen, kinderfeestjes … Het is ook belangrijk dat u aan de goochelaar heel duidelijk vertelt wat u juist verwacht van hem zo kan hij u een passend programma voorstellen. Enkel zo zal een goochelaar boeken vlot verlopen.

Prijs

De prijs van een goochelshow is afhankelijk van het type show, duur van de show, de locatie en soms ook de datum. Voor privéfeesten mag u als richtlijn een gage verwachten tussen 400 € en 600 €. Prijs is bovendien afhankelijk van het gekozen programma. Voor de expertise van een professioneel goochelaar op uw bedrijfsfeesten beginnen de prijzen gemiddeld bij 650 € en afhankelijk van het programma en eventueel maatwerk zal dit oplopen.

Een goochelaar huren die een hele middag komt goochelen op het verjaardagsfeestje van kleine Timmy voor 150 € ? Dat kan helaas niet … Let op voor personen die dit beloven. Meestal is de verdwijntruc hun specialiteit . Remember: “if you pay peanuts, you get monkeys.”

Leave a Comment

BEL NU

0466 90 12 92

Of contacteer goochelaar huren via het invulformulier

invulformulier